torsdag 27 augusti 2009

Profylaxkurs

Vi funderar på om vi ska ta och anmäla oss till en sån där profylaxkurs. Det är för den oinvigda en kurs i hur man lär sig att slappna av, andas och "gör sin förlossning till en sån trevlig upplevelse som möjligt". Just det sista är ju kanske lite skrattretande eftersom jag tror att man är illa ute om man inte ens vill inse att det faktiskt kommer bli lite jobbigt och göra lite ont. I vilket fall som helst så är ju inte sånt här gratis direkt och vi vet ju inte ens om jag kan föda vanligt eller om det blir ett kejsarsnitt.

Jag har en liten sån där egen föreställning om såna där kurser. Att det sitter ett par i mitten där han spelar lite gitarr och hon sitter och hummar med benen i kors. Sen sitter man i en ring tillsammans med ett gäng muppar och där alla skall sitta och flåsa i kapp. Sen kommer någon av stjärnorna i mitten få för sig att det vore ju fantastiskt kul om alla flyttade ett snäpp till vänster. Så bakom mig hamnar någon 45 årig förstagångspappa som har manchesterbyxor på sig och ett par birkenstocktofflor med gråa tubsockor i. Björn däremot har säkert fått hoppa över till någon yppig 18 åring som lyckats bli på smällen och nu sitter ensam i gruppen för hennes mamma har tvingat dit henne. Typ..

Min fråga; är det värt typ 2000 pix? Blir man så himla mycket lugnare av det? Är det något man verkligen har nytta av?

2 kommentarer:

Johanna S sa...

2000??
Vi gick en gratis genom barnmorskemottagningen. För min del (Josef körde lättandning i 12 h iaf) var det bra att ha något annat än smärtan att koncentrera mig på, alltså att andas "rätt"
Att det gick åt pipan med kejsarsnitt sen ändå var ju inte andningens fel...

Jullan sa...

Nej nej här i Stockholm verkar de inte vara så sugna på det.. 1995:- kostar det för par och 1495:- för ensamstående. Varför det är en prisskillnad kan ju diskuteras, det är ju liksom bara en förlossning som skall göras? Man betalar ju inte dubbel skatt eller bensin för att man åker två i en bil liksom?

Men jag håller med om att det kan verka bra att ha något annat att fokusera på.