söndag 23 augusti 2009

Jobbig färd hem

Igår var vi på 30-års kalas hos målvakten i Björns fotbollslag. Mycket trevlig tillställning och det var jättekul att lära känna några i gänget lite bättre. Festen var på Thorildsplan och när klockan närmade sig typ halv två så bestämde vi att det var dags att åka hem. På väg till tunnelbanan ser vi ett par som typ ser ut att bråka, eller rättare sagt som att killen håller på och i stort sett försöker våldta henne. Vi kommer närmare och märker att de bara "på-skoj-bråkar", eller jag hoppas det för tjejen skrattade jättemycket. Döm av min förvåning när killen inte är någon mindre än Ken Ring, samma man som satt och lipade när han framförde en låt på Nyhetsmorgon tv4 tidigare på lördagsmorgonen.

Vi får vänta på tåget i typ 10 min och hinner se en tjej som kanske är max 18 vara totalt dyngrak så vi bestämmer oss för att inte sätta oss i närheten av henne pga risk för spya. Vilket kanske i efterhand hade varit betydligt trevligare ändå. Vid Fridhemsplan kliver det på tre killar varav en av dem direkt börjar prata med tjejen han sitter jämte. Hon svarar lite trevligt till en början men till slut blir han väl för mycket och hon ber honom att lämna henne i fred. Mycket vänligt och bestämt säger hon högt "Nu har jag sagt till dig på ett snällt och respektfullt sätt att jag inte är intresserad, det får du respektera". Efter att hon sagt det så låter han henne vara ett tag - tills att hon får syn på en "kompis" genom fönsterrutan vid St Eriksplan. Kompisen, som också är en tjej kommer in och det visar sig vara lite mer än en kompis och de börjar grovhångla i vagnen. Detta vet jag med säkerhet eftersom Björn fick säga till mig ungefär 5ggr att sluta glo. Jag vill dock bara påpeka att jag glodde för jag tyckte det var coolt att de visade upp det så öppet. Det tyckte tydligen killen som blev dissad av tjejen tidigare också för nu var hans misson att ta kort/filma dem. Efter ett tag så får den ena tjejen syn på honom och lackar ur. Hon tar tag i hans jacka och säger att nu får det fan vara nog och att det inte är OK att han tar kort på dem. Den andra tjejen tar tag i hans mobil och slänger den i marken och den går i typ 5 delar. Och sen var det kört. Det blir kaos och tumultartat, han ger sig på tjejen som slängde mobilen och tar typ stryptag (jag ser inte riktigt för de är bakom ett hörn) och allt fler blandar sig i och säger åt honom att sluta. Tjejen han håller fast ger, eller försöker ge honom en dansk skalle och då smäller det. Han drar till henne rakt över näsan och blodet börjar spruta. BIG MISTAKE. Tåget har nu kommit till Rådmansgatan och de snubblar ut allihopa inklusive ett rejält tonårsgäng med killar som skall ge sig på killen som som slog tjejen. Vi blir kvar i typ 15 min på perrongen, polisen kommer och killen som gav sig på tjejen har förmodligen fått sprungit för sitt liv och är puts väck. Kvar sitter hans 2 vänner och låtsas som ingenting.

Och kvar sitter jag och Björn. En gravid och en kille som slits mellan att springa upp och hjälpa till och att stanna kvar hos sin gravida flickvän - av flera skäl, dels sprang de runt i halva vagnen och dels för att man kanske börjar tänka lite längre helt plötslig. De där små ungarna (killen var kanske 20 max) har väl i stort sett alltid kniv på sig och tyvärr blir man ju lite självisk i såna lägen. Det är inte så himla lätt att bara ge sig in i något för rätt som det när alla slåss så vet ingen vem som är vem längre. Och samtidigt slits man något otroligt för att springa fram och "rädda" tjejen för vilken kille/man är en sån idiot att han ger sig på en tjej? Det finns liksom inget försvar mot det. Förhoppningsvis så fick tjejen inga jätteskador och mitt största mål är att försöka komma ihåg vad som hände så att jag, ifall det skulle bli aktuellt kan återberätta historian så korrekt som möjligt. Med andra ord bäst att skriva ner trots att jag vet att mamma kommer få ett spel när hon läser.

Nästa vecka är det jag som håller ögonen öppna på Efterlyst..

3 kommentarer:

Hommans sa...

civilkurage, måste måste löna sig o det finns dokumenterat, förstår din man som slits mellan stanna eller jaga, stanna hos dig var det rätta.. ..

Anonym sa...

Fy fan va vidrigt.

/D

Jullan sa...

Ja det var verkligen helt sjukt att sitta "på första parkett" och bara titta på. Det kryper liksom i kroppen på en fortfarande och man känner sig som jordens största fegis.