torsdag 13 augusti 2009

Hitting the gym

I måndags köpte jag ett nytt gymkort. I tisdags fick vi reda på att vi skall ha tvillingar. Taskig tajming kan man ju tycka men va fan - röra på fläsket dör jag ju inte av och dessutom har de barnpassning vilket de förmodligen kommer ångra i samma sekund som jag släpper av två dårar. Fast de skall ju bli snälla iofs.

I vilket fall som helst så är det för ett gym som heter Slim&Tone nere i Hammarby Sjöstad, behändigt avstånd på typ 100m från lägenheten så nu finns det ingen återvändo i att inte gå dit. De specialiserar sig på kvinnor, speciellt innan/under/efter graviditet och dessutom tjockisar. Passar mig perfekt med andra ord.

Igår hade jag en tid bokad med en instruktör eftersom jag är lite osäker på vilka typer av rörelser jag faktiskt får och kan göra. Hon verkade dock tyvärr vara ungefär lika osäker som mig. Hennes teori var att om jag kan göra rörelserna så är det nog OK. Eh.. Det är ju faktiskt inget som säger att bara för att jag nu fortfarande kan eller orkar göra vissa rörelser så är de bra för min kropp. Dessutom känns det ju som att fokus inte längre är att kunna hålla sig i någorlunda form utan snarare att enbart göra saker i förebyggande syfte. Jag får med andra ord vänta lite på vad barnmorskan säger men om någon av er vet saker jag absolut INTE får göra får ni gärna hojta till. Vore ju förbannat tråkigt att sträcka till något och bli sängliggande i typ 3 månader.

4 kommentarer:

ALVA.B sa...

Idrottsläraren talar ;)
Inga rörelser såsom benblj med skivstång, frivändning (om du hade tänkt ge dig på det) allt som har att göra med tryck ovanifrån ska du undvika, helst inga rotationer (som finns i yogan). Annars tycker jag du kan köra på & Knip som 17on oxå;)
Tycker det är skittufft att det ska dimpa ner twins i familjen Nero!!

Karin sa...

Hej Julia!
Sitter här och läser lite.. grattis till beskedet om tvillingar.. själv får jag veta på tis om det är en eller två-- så vi ligger nog ganska lika i tiden =)
sköt om dig!! /Karin Gustafsson(handbollen) =)

Jullan sa...

@TINA: Men gud, det var typ precis vad hon tyckte att jag skulle göra. "Benböj är ju inga problem" och "du måste träna bålövningar mycket så det stärker magen och ryggen" och sen läste jag någon annanstans att sträcka-ut-magen-rörelser var strängeligen förbjudna. Vet ju knappt vad man skall tro på.. Hon på gymet verkar ju vara ett riktigt ärkefnask!

@Karin: Men gud va kul, grattis! Jag håller tummarna för att allt är bra så får du berätta mer sen när ni fått mer info! KRAM

ALVA.B sa...

Haha vilken gyminstruktör...Hon verkar grymt duktig ;) Du undvik att träna de raka magmusklerna men gärna sido & ryggmuskler.
Skickar ett grattis till Gusten härifrån om hon smyger in & läser;)
Förresten du är grymt fin, på bilden!!