måndag 18 maj 2009

Dagens ungdomar..

Jag och Björn satt och kollade lite på partiledardebatten igår och irriterade oss på precis samma sak. Varför i helvete betalar vi en massa pengar i lön till folk som bara står och skyller ifrån sig precis hela tiden? Det är ytterst ytterst sällan som någon av dem svarar direkt på en fråga ställd av debattledaren utan det är alltid "Ja de där på andra sidan har ju ialfl gjort helt fel..bla bla bla" istället för att säga något i stil med "Vi tycker att de har börjat bra men nu måste vi göra mer så här..". Det är ju bara ett himla gnäll hela tiden och det är märkligt att 7 personer kan ha så vitt skilda åsikter om vart pengarna skall ta vägen.

Den där röd-gröna historian verkar tro att det finns en sjö av pengar som man bara kan använda till att göra skola, omsorg och vård bättre. Naturligtvis så vill väl alla det? Men nu har det ju varit nedskärningar på skola och annat de senaste 15 åren vad jag kan minnas och då har de ju själva suttit vid rodret och bidragit. Att ekonomin är som den är just nu är väl kanske inte så politikerbetonat utan något vi tyvärr får rätta oss efter.

Men det jag irriterar mig mest på är tjatet om att vi måste få in ungdomar på arbetsmarknaden. De hade siffror på att var 4e ungdom i åldern 15-22 var arbetslös. Men hallå? Vad räknar de då? Antalet 15 åringar som har ett heltidsjobb eller? Det är väl inte särskilt intressant alls att räkna med dem i statistiken eftersom de förmodligen höjer medeltalet rätt kraftigt. Räkna istället på från när de går ut gymnasiet vid 18-19 års ålder. Och i övrigt så VÄGRAR jag tro att det inte finns ett enda jobb till de här ungdomarna. De är bara bekväma och vill jobba inom "media" eller ge sig ut och resa etc, och vem är intresserad av att anställa dem då? "Ja hej jag tänker bara jobba i två månader för sen skall jag till Australien".

Varken jag eller någon av mina närmaste vänner har någonsin haft problem med att hitta jobb. Du söker ett jobb och anpassar ditt CV efter det jobbet. Sluta skicka ut massmail till alla, ingen är intresserad av sånt. Sen går du på intervjun och är trevlig, öppen och glad. Säg att du vill satsa och göra det bästa och se sen till att göra det också. Det är bara att inse att man kanske ibland får börja från botten för att komma lite längre upp. Och sluta med att ta kurser i något obskyrt ämne på universitetet och högskolan, ingen bryr sig om dina teorier ändå i arbetslivet.

Det är dagens tips från mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

en intressant fundering dök upp efter att ha läst ditt inlägg.

Varför tittar du och Björn på partiledardebatt?!

/Dei

Jullan sa...

För vi är seriösa och vill sätta oss in i det här EU-valet. Men vi orkade bara en timma och bytte sedan till kvällens film på 4:an..

Anonym sa...

Du har verkligen fått Björn på styr, för han skulle aldrig kollat på kvalitetsfilm på 4:an.

För den björn som jag kände var det bara Van Damme eller Dolphan som gällde.

Jullan sa...

Det är det tyvärr fortfarande om han hade fått bestämma.