onsdag 5 november 2008

Hejja Obama!

Tanken var att jag skulle sitta uppe och kolla på valvakan inatt. Jag somnade till och med till en stund mellan typ 21-22 vilket borde varit bra, men istället fick det omvänd effekt. Jag blev bara ännu tröttare. Så imorse vaknade jag av nyheten att Obama var den nya pressen. Kul tyckte jag eftersom jag rent spontant känner att han verkar lite roligare än den där andra gubben som är typ 74 jordsnurr. Vid 74 års ålder borde man fundera över saker som vart man la sina löständer sist, inte ägna sig åt att jaga terrorister.

Men sen när jag börjar fundera lite så vet jag faktiskt ingenting om vad Obama egentligen står för. Vet ni? Jag tror att vi i Sverige gärna vill känna oss liiite smartare än amerikanarna och framför allt rätt mycket välutbildade. Vi skrattar åt deras låga valdeltagande och att de som bor i husvagnsparkerna inte ens vet vilka som ställer upp i presidentvalet. Men handen på hjärtat, hur många orkar sätta sig in i vad de svenska partierna står för? Hur många väljer att gå och slö-rösta och rösta på det partiet "de alltid har röstat på", eller som "mina föräldrar alltid har röstat på"?

Inför nästa val är det jag som skall bli superinsatt och analysera varenda parti in i minsta detalj. Sen skall jag köra en ren ego-röstning, det vill säga rösta på det partiet som passar MIG och MIN situation. Inte det partiet som kanske egentligen skulle vara bäst för Sverige. Så det så.

(mamma sluta sucka... )

2 kommentarer:

Martin sa...

Jag valvakade på Election Plaza vid Rockefeller Center igår, det riktigt kändes hur förväntansfulla alla var och hur lyckliga de blev när de insåg att Obama skulle vinna. Riktigt stort...
GObama...

Anonym sa...

Kuriosa:

Obama hette från början Barry.

Han fick ställa upp som presidentkandidat eftersom han lovade frugan att sluta röka.

Många tror att han kommer att förbättra relationerna till omvärlden, framförallt muslimska delen, vilken förmodligen stämmer eftersom han heter Hussein i mellannamn.